top of page

Symbolische eerste steenlegging DOK+

Deze voormiddag vond er een symbolische 1ste spadesteek plaats op het Rode Kruisplein te Mechelen. In samenwerking met Kairos nv gaan we deze site nieuw leven in blazen. De voorbereidende afbraakwerken zijn net afgerond en de boringen voor de aanleg van het BEO-veld zijn net begonnen.

Het Rode Kruisplein wordt een groene oase en ontmoetingsplek voor bewoners en alle Mechelaars. Niet enkel het Rode Kruisplein wordt heraangelegd, maar we starten ook meteen met de bouw van het nieuwe wooncomplex van de Keerdok-wijk: "DOK+". "DOK+" is een vernieuwend wooncomplex en wordt voorzien van een BEO-veld dat gecombineerd wordt met ‘riothermie’. Op die manier ontstaat een gemeenschappelijk, stabiel en duurzaam warmtenet waaraan straks het wooncomplex “DOK+” zal worden gekoppeld.


“Dit is een echte wijk voor de toekomst van onze stad: veel aandacht voor duurzaamheid, woonkwaliteit, zachte mobiliteit en groen. Zo wordt het warmtenet in de wijk, een combinatie van geothermie en riothermie, een primeur op deze schaal in Vlaanderen. ” Patrick Princen, Mechels schepen van klimaat en energie, natuur- en groenontwikkeling.


Foto's: by Koen Mutton - Caption this
Comments


Follow Us
bottom of page