top of page

Voorbereidende werken Eandistip gaan van start


Op 1 juli worden de voorbereidende werken voor het parkeergebouw aan de Keerdoksite, vlakbij de N16 in Mechelen opgestart. Het parkeergebouw, een samenwerking tussen de stad Mechelen en het consortium Kairos - Montreal, zal ruimte bieden voor 528 autostaanplaatsen, een handelsruimte en kantoren. De totaliteit van de werken voor de realisatie van het parkeergebouw zal ruim 2 jaar in beslag nemen.

De uitgesproken en verrassende architectuur verraadt het meteen: het parkeergebouw zal veel meer dan een “randparking” worden. Daarvoor gingen toparchitecten POLO Architects, Archipelago en Vogt Landscape Architects tot het uiterste. Doelstelling? De realisatie van een energiezuinige en multifunctionele landmark waarbij ook de totaalbeleving een rol speelt.

“Zo wordt er op het dak een groen en publiek toegankelijk stadsbalkon voorzien dat een prachtig uitzicht biedt over de stad. Het parkeergebouw werd slim opgevat waardoor het zeer flexibel inspelen is op zowel de huidige als de toekomstige noden. Zo kunnen parkeerverdiepingen in de toekomst eenvoudig omgevormd worden naar bijvoorbeeld kantoren of er kan een tijdelijke invulling aan gegeven worden”, zegt Greet Geypen, schepen van Stadsvernieuwing.

De voorbereidende werken gaan 1 juli van start. Deze werken omvatten onder andere het plaatsen van de werfinstallatie, de afgravingen aan het terrein en het plaatsen van de secanspalenwand. De totaliteit van de werken voor de realisatie van het parkeergebouw zal ruim 2 jaar in beslag nemen. “Het wordt een onmisbare schakel tussen één van de belangrijkste invalswegen ten noorden van Mechelen en het stadscentrum en zal het een belangrijke rol spelen in de bereikbaarheid van de stad”, aldus Greet Geypen.

Woonproject start aansluitend

Aansluitend op de realisatie van het project Keerdok, zal de ontwikkelaarsgroep Kairos-Montreal een woonproject voorzien aan het Rodekruisplein aan het Keerdok.

Follow Us
bottom of page