top of page

Mobiliteitshub Mechelen genomineerd voor de Publica Awards 2020 - Stem mee voor de publieksprijs


De toekomstige Mobiliteitshub aan de Eandissite in Mechelen is genomineerd voor de Publica Awards 2020 in de categorie Urban Development, Infrastructure & Mobility. Met de uitreiking van deze awards worden lovenswaardige overheidsprojecten in de schijnwerpers geplaatst. Door uw stem uit te brengen maakt het iconisch project kans op de publieksprijs.

In de categorie Mobility, urban development & infrastructure - 11de plaats in de linkse kolom -

Het multifunctionele parkeergebouw, een samenwerking tussen de stad Mechelen en het consortium Kairos - Montreal, wordt een onmisbare schakel tussen één van de belangrijkste invalswegen ten noorden van Mechelen en het stadscentrum en zal een belangrijke rol spelen in de bereikbaarheid van de stad.

Deze awards belonen de beste publieke projecten. Dat is leuk om te horen, zeker aangezien we hier de nodige architecturale kwaliteit beogen. Het gebouw werd slim opgevat waardoor het zeer flexibel inspelen is op zowel de huidige als de toekomstige noden. Het moet een aantrekkelijke plek zijn voor mensen die er werken, die er zich parkeren of voor bezoekers zonder wagen. De parkeertoren is zoveel meer dan louter een parkeergebouw.” – Greet Geypen, schepen van Stadsvernieuwing Mechelen.

INTELLIGENT CASCO

POLO Architects, Archipelago en Vogt Landscape Architects ontwierpen een energiezuinig, multifunctioneel landmark. Op het dak geeft het groene, openbare stadsbalkon een prachtig uitzicht over de stad. Parkeerverdiepingen kunnen omgevormd worden naar bijvoorbeeld kantoren of er kan een tijdelijke invulling aan gegeven worden. Een flexibel gebouw dus, dat makkelijk kan inspelen op toekomstige noden.

Het energiezuinig gebouw is een onmisbare schakel bij het bevorderen van duurzame mobiliteit en daarmee van een duurzame, leefbare stad. Dit gebouw is veel meer dan een klassieke “randparking”: het vormt samen met zijn omgeving een mobiliteitshub.” – Mauro Poponcini, founding partner POLO Architects

OVERHEIDSOPDRACHT VAN HET JAAR

Voor het vijfde jaar op rij belonen de Publica Awards, een organisatie van EBP, de meest opmerkelijke samenwerkingen tussen de publieke en private sector. De prijsuitreiking gaat door donderdag 17 september 2020 in het Plaza Hotel te Brussel. Naast de publieksprijs maakt Mobiliteitshub Mechelen kans op de juryprijs.Vanaf maandag 23 maart tot en met 1 juni kan u stemmen op de genomineerde projecten. De winnaars van de publieksprijs, één per categorie, presenteren hun project tijdens de prijsuitreiking.

@triginta

Follow Us
bottom of page