top of page

Ouwen dok krijgt grandeur terug


Ontwikkelaarsgroep Montreal – Kaïros – Immobam is verheugd met de eerste ontwikkeling rond het Rode Kruisplein in Mechelen. Daar werd de voorbije maanden hard gewerkt aan de buitenrestaurantie van het voormalige zwembadcomplex Ouwen Dok. Daarmee krijgt het vervallen monument eindelijk zijn oorspronkelijke grandeur terug. Over goed anderhalf jaar wordt het complex geopend als hotel door Van der Valk.

Vele Mechelaars hebben mooie herinneringen aan het voormalige zwembadcomplex waar ze als kind hebben leren zwemmen. Binnenkort is hier ruimte voor 125 hotelkamers, 6 vergader- conferentieruimten, een restaurant en een sfeervolle bar!

Het hotel bevindt zich naast het geplande stadsproject van de ontwikkelaarsgroep. Hier zal een vooruitstrevend woongebouw worden opgetrokken met appartementen, kantoor- en winkelruimten. De parking op het Rode Kruisplein wordt omgevormd tot een stedelijk en groen plein met een waterpartij.

Kortom: het Rode Kruisplein wordt weldra een bruisende hotspot met een mix van functies. Ook op architecturaal vlak wordt de lat hoog gelegd om een stijlvolle omgeving te realiseren: Polo Architects staat in voor de architectuur van het woongebouw, voor de buitenomgeving werd Vogt Landschaftsarchitecten uit Zurich aangesteld.

De volledige ontwikkeling rond het Rodekruisplein kadert in een totaalontwikkeling van het Keerdok tot een gloednieuwe stadswijk met maar liefst 800 woningen. Naast de ontwikkeling rond het Rode Kruisplein, zal de ontwikkelaarsgroep Montreal – Kaïros – Immobam op de Eandistip ook nog een parkeergebouw realiseren met maar liefst 537 autostaanplaatsen en kantoren. Daarnaast zullen er ook nog 2 bruggen gebouwd worden.

Meer info?

https://www.hotel-mechelen.be/

https://www.mechelen.be/keerdok-eandis

Follow Us
bottom of page