top of page

Europa geeft subsidie voor een CO2-neutraal parkeergebouw!


De ontwikkelaarsgroep Montreal – Kaïros zal weldra in samenwerking met stad Mechelen een stadsproject realiseren aan het Keerdok in Mechelen. Daar zullen maar liefst 54 appartementen, winkels, restaurants en cafés, een parkeergebouw met 537 autostaanplaatsen, kantoren en de volledige heraanleg van het openbaar domein gerealiseerd worden. Daarnaast zullen er ook nog 2 bruggen gebouwd worden. Het project is het resultaat van een wedstrijd die door stad Mechelen en Eandis werd georganiseerd voor de eerste ontwikkeling op de site Eandistip – Rodekruisplein. Het project kadert in een totaalontwikkeling van het Keerdok tot een gloednieuwe stadswijk met maar liefst 800 woningen.

Ook Europa gelooft erin en toont dit meteen met een subsidie van maar liefst 250 000 euro. Met deze euro’s zal het nieuwe parkeergebouw op de Eandistip nog duurzamer gemaakt worden dan al voorzien was. Streefdoel: CO2-neutraal met een centrale rol voor de samenhang tussen zonnepanelen, laadpalen en batterij-opslag.

De subsidie kadert in het Europees programma Interreg North Sea Region waarbij de stad Mechelen samen met andere partners (stad Malmö, regio West Suffolk en gemeente Eemnes) en onder leiding van het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek in 2018 een subsidievraag ACCESS indiende.

Follow Us
bottom of page