top of page

Montreal laureaat woonproject Melsele


Projectonwikkelaar Montreal prijst zich de gelukkige winnaar van een wedstrijdprocedure die door de gemeente Beveren werd uitgeschreven in samenwerking met Vlaanderen Bouwt vzw. Montreal is meer dan trots op het ontwerp dat op een zeer fijnzinnige en doordachte wijze werd uitgewerkt door architectenbureau “Met zicht op zee”.

Het project is opgevat als een urban villa die grenst aan het uitgestrekte landschapspark van de Molenbeekvallei. Dankzij een slimme inplanting en doordachte geveluitwerking, profiteren de appartementen optimaal van de weidse zichten op het omliggende landschap. Ook aan het ontwerp van de buitenaanleg werd veel zorg besteed om een zo natuurlijk mogelijke overgang te maken. Een fiets- en wandelpad doorheen het landschapspark verbindt het project rechtstreeks met het centrum van Melsele.

Het projectvoorstel gaat tevens uit van hoge ambities met betrekking tot duurzaamheid. Zo dient er BEN (Bijna Energie Neutraal) gebouwd te worden, alsook dient er rekening gehouden te worden met het Klimaat­plan Waasland, dat 20% CO2-reductie voorziet tegen 2020.

Follow Us
bottom of page