top of page

COMING SOON...

Jasmijnhof, 22 eengezinswoningen in Sint-Pieters-Leeuw

Montreal RED is gestart met de voorbereidende werken voor de realisatie van een woonerf met 22 eengezinswoningen in St-Pieters-Leeuw: Jasmijnhof. Eerst zal de weg aangelegd worden, vervolgens wordt gestart met de bouw van de woningen.

Alle woningen worden bijna-energie-neutraal (BEN) gebouwd en afgewerkt met duurzame materialen. Hierdoor geniet de koper van een lage energiefactuur, enkele interessante fiscale voordelen.

Jasmijnhof is de laatste fase van het stadsvernieuwingsproject ‘De Groene Parel’, een 2 hectare oude scholensite die werd omgevormd tot een groene campus met gemengde functies. Eerder werden een basisschool met polyvalente ruimte, speelplaats, kinderkribbe en 50 appartementen opgeleverd en in gebruik genomen.

Het project is het resultaat van een samenwerking tussen GO! (Gemeenschapsonderwijs) en Montreal Red. ‘De Groene Parel’ is een pilootproject om een ‘open school’ te ontwikkelen. Hierbij wil GO! nieuwe schoolomgevingen realiseren in combinatie met woon- en andere functies.

Het architecturaal en stedenbouwkundig ontwerp is van de hand van Styfhals & Partners. Peremans, dochterbedrijf van Groep Vanderstraeten, nam de volledige uitvoering voor zijn rekening.

Follow Us
bottom of page