top of page
dok_mechelen_cmyk.jpg

RODE KRUISPLEIN-MECHELEN

Een stadsproject aan het Keerdok in Mechelen

AMS_1642_MON_MEC_DEF_Beeld_E.jpg

Er beweegt wat in Mechelen!

Het Rode Kruisplein wordt binnenkort omgevormd tot het hart van het nieuwe stadsontwikkelingproject rond het Keerdok. Het wordt een bijzondere plek met ruimte voor groen en water die uitnodigt om te flaneren. Aan het nieuwe plein vinden koffiebars en restaurantjes een plek, de va-et-vient van de gasten van het hotel zorgt voor extra dynamiek… hier wordt geleefd!

Parijse allure

Recht tegenover het gloednieuwe hotel ‘Den Ouwen Dok’ ontwierp POLO Architects een eigentijds gebouw met Parijse allure: elegante, sobere en duurzame gevelmaterialen, een ritme van slanke boven elkaar geplaatste raamopeningen en bredere, dieperliggende terrassen en ‘franse balkons’.

Thuiskomen

Voeg daarbij de rust van de gemeenschappelijke binnentuin, de nabijheid van het water en de bijzondere zichten op het hotel en het gezellige stadscentrum van Mechelen (op een boogscheut) en je weet… hier zit je goed, hier is het echt thuiskomen!

 

Geen fossiele brandstoffen

Met het oog op duurzaamheid worden fossiele brandstoffen bewust uit DOK+ geweerd. Wat niet enkel het milieu een duwtje in de rug geeft, maar in deze onzekere tijden ook een slok op de borrel scheelt op je maandelijkse energiefactuur.

Waar wel maximaal op wordt ingezet om de bewoners ’s winters en ‘s zomers niet in de kou te laten staan, zijn geothermie en riothermie, twee niet-vervuilende, hernieuwbare energiebronnen. Bij geothermie wordt warmte aan de ondergrond onttrokken door middel van boringen. Terwijl het iets minder gekende riothermie het warme of koele afvalwater als energiebron gebruikt. In combinatie met warmtepompen en zonnepanelen zorgt dit in de BEN-appartementen het hele jaar door voor de nodige verwarming en verkoeling.

 

Hebt U interesse in dit unieke project en wenst U op de hoogte gehouden te worden van wat er staat te gebeuren op het Rode Kruisplein? Schrijf je dan in op onze DOK+-nieuwsletter via www.dok-mechelen.be. Of laat je gegevens achter bij onze vastgoedexpert Valérie Neutjens 0477.400.400.

AMS_1642_MON_MEC_DEF_Beeld_E
AMS_1642_MON_MEC_DEF_Beeld_C2
AMS_1642_MON_MEC_20220804_Beeld_J
AMS_1642_MON_MEC_20220930_Beeld_T
bottom of page