dok+

Een stadsproject aan het Keerdok in Mechelen

Er beweegt wat in Mechelen!

Het Rode Kruisplein wordt binnenkort omgevormd tot het hart van de nieuwe stadsontwikkeling rond het Keerdok. Het wordt een bijzondere plek met ruimte voor groen en water die uitnodigt om te flaneren. Aan het nieuwe plein vinden koffiebars en restaurantjes een plek, de va-et-vient van de gasten van het hotel zorgen voor extra dynamiek… hier wordt geleefd!

 

Parijse allure

Recht tegenover het gloednieuwe hotel ‘Den Ouwen Dok’ ontwierp POLO architects een eigentijds gebouw met Parijse allure: elegante, sobere en duurzame gevelmaterialen, een ritme van slanke boven elkaar geplaatste raamopeningen en bredere, dieperliggende terrassen en ‘franse balkons’.

 

Voeg daarbij de rust van de gemeenschappelijke binnentuin, de nabijheid van het water en de bijzondere zichten op het hotel en het gezellige stadscentrum van Mechelen (op een boogscheut) en je weet… hier zit je goed, hier is het echt thuiskomen!

 

Hebt U interesse in dit unieke project en wenst U op de hoogte gehouden te worden van wat er staat te gebeuren op het Rode Kruisplein? Hou dan zeker onze website in het oog of registreer U via verkoop@mont-real.be

 

CO2 neutrale wijk

Bij het ontwerp werd veel aandacht besteed aan wooncomfort en duurzaamheid. Voor de warmwatervoorziening en verwarming zal elk appartement beschikken over een eigen warmtepomp.

 

In combinatie met de doorgedreven isolatie van het gebouw wordt het gegeerde BEN-label (BIJNA ENERGIE NEUTRAAL) behaald. Niet enkel het klimaat maar ook de eigenaar zal hierdoor winst boeken. Naast de energiebesparing die behaald wordt, voorziet de overheid immers 50 % korting op de jaarlijkse onroerende  voorheffing!

 

Alle appartementen worden standaard voorzien van vloerverwarming. Hierdoor wordt een aangenaam leefklimaat en maximaal wooncomfort gegarandeerd. Tot slot beschikken de appartementen over eigen zonnepanelen en een ventilatiesysteem met warmterecuperatie

42097699_P786_POLO ARCHITECTS_Eandisstip
42097635_P786_POLO ARCHITECTS_Eandisstip
42097586_P786_POLO ARCHITECTS_Eandisstip
41854287_P786_POLO ARCHITECTS_Eandisstip
41854250_P786_POLO ARCHITECTS_Eandisstip
41853854_P786_POLO ARCHITECTS_Eandisstip
41854214_P786_POLO ARCHITECTS_Eandisstip

ONTDEK MEER